Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Skyttesportförbundet


Världscuptävlingen i Osijek blir skeetskytten Stefan Nilssons generalrepetition inför OS i Tokyo. VC-tävlingen inleds nu på torsdag 24 juni och totalt 9 skyttar från Sverige deltar.
 
Se vilka som vann priser i vårens omgång av Kom till skott.
 
Idag lanseras introduktionsutbildningen i banskytte för Korthåll och Gevär 6,5 inom Gevärssektionen i Utbildningsportalen. Vi bjuder även på ett smakprov av kommande Steg 1-utbildningen i form av de grenspecifika delarna för Field Target och Lerduva.
 
Gevärsskytten Elin Åhlin säkrade idag Sveriges andra medalj på skytte-EM i Osijek, Kroatien. Elin blev tvåa i damernas helmatch på 300 m gevär där hon sköt 1167 poäng med 48 innertior.
 
Både Karl Olsson och Anna Normann missade prispallen med oerhört liten marginal i dagens 300 m ligg. En poäng till för dem båda och det hade blivit svenska medaljer.
 
EM-rapport tisdag med damernas sportpistol, herrarnas trap och lite uppsnack inför tävlingarna i 300 m gevär som startar i morgon, onsdag.
 
Anna Normann och Marcus Madsen tog sig vidare till semifinal i mixed-klassen på 50 m gevär ställningar. Där blev det en femte plats efter att ett av de norska lagen diskvalificerats.
 
Det blev en 7:e plats för gevärsherrarna i lagtävlingen på 50 m gevär ställningar.
 
EM-rapport lördag: Stolpe ut för svenska skeetherrarna i lagtävlingen. Marcus Madsen bäste svensk i herrarnas helmatch på 50 m gevär.
 
Victoria Larsson och Stefan Nilsson sköt hem EM-guldet i skeet mixed teams och säkrade därmed Sveriges första medalj i detta mästerskap.
 
Folkhälsomyndigheten har nu gått ut med att idrotten får göra lättnader för tävlingar. Från och med 1 juni kan därför tävlingsverksamheten komma i gång igen för skyttesverige. Detta gäller barn, ungdomar och vuxna. Läs här vad som gäller.
 
Henrik Jansson hade ena foten i särskjutning om en finalplats och behövde bara pricka den allra sista duvan i grundomgången - då kom hans första och enda bom för dagen.
 
Det blev tyvärr ingen EM-medalj för Viktor Klemmedsson, men en finalplats är ändå en fin erfarenhet att sätta in på självförtroendekontot. I damernas skeet har Victoria Larsson inlett stabilt och hänger med bra i tätstriden.
 
Viktor Klemmedsson säkrade den första svenska finalplatsen i årets EM när han blev 6:a i herrjuniorernas helmatch, 50m.
 

EM-Rapport, måndag 24 maj

(2021-05-24 19:05)
EM-rapport från måndagen där det kanske största svenska utropstecknet för dagen var 20-årige Isac Ahlqvist som, i sin EM-debut som senior, tog en 28:e plats i herrarnas luftpistol.
 

Postadress:
Ängelholms SF - Skyttesport
Försvarets Hus, Scoutstigen 4
26263 Ängelholm

Besöksadress:
Försvarets Hus, Scoutstigen 4
26263 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@asfskytte.se

Se all info