Hoppa till sidans innehåll

Svenska Dagbladets Topp

23 JUN 2020 07:19
Ängelholmsskyttar i Svenska Dagbladets topp!
  • Uppdaterad: 23 JUN 2020 07:19

Tidigt i morse avslutades den 98:e upplagan av Svenska Dagbladets Riksskyttetävling. En av de äldsta och största hemmabanetävlingarna i svensk skyttesport. I år var det närmare 1300 deltagare totalt.

Nio skyttar från ÄSF ställde upp i två grenar, gevär 6,5 och korthåll, och i fem olika klasser. De två juniorerna Axel och Kajsa i klass KL11, som sköt sin andra tävling någonsin, hade tidigare visat tålamod och klarat skjuta de 25 tävlingsskotten i tryckande sommarvärme på korthållsbanan i Össjö som tillfälligt fick lånas som ”hemmabana”.

Veteranerna Lennart, Jan och Micke deltog i klass G55. Micke och Lennart sköt även i korthållsklassen KL55.

I klass G1 och KL1 tävlade Ulf och placerade sig på en finfin 7:e plats i G1 och 22:a i KL1. Grattis Uffe!

Efter närmare 30 års tränings- och tävlingsuppehåll lyckades Christel i G2 knipa åt sig en förstaplats med minsta möjliga marginal (sköt en 10:a mer) på 244 poäng. I korthållsklass KL2 blev det till slut en femteplats med 242 poäng. Bra gjort!

Johanna visade storform i korthåll och fick till en fullträff med 249 poäng i klass KL Elit. Fantastiskt fint resultat av 250 möjliga poäng. Hon vann solklart KL Elit! Stort grattis!

Skyttarna har representerat Ängelholms Skytteförening väl i årets tävling! Tills obligatorisk tavelkontroll är helt färdig (inom kort) anses resultatlistorna som preliminära. Om ni vill läsa mer om placeringarna, gå in på Svenska Dagbladets Riksskyttetävlings hemsida: svdskytte.se

Nu laddar vi om för SSM, Sydsvenska Mästerskapen, i Sölvesborg den 5 juli. Då ska Skåne, Blekinge, Halland och Småland kora mästerskyttar i gevär 6,5.

Skribent: Roy Jönsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Ängelholms SF - Skyttesport
Försvarets Hus, Scoutstigen 4
26263 Ängelholm

Besöksadress:
Försvarets Hus, Scoutstigen 4
26263 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info